søndag 26. februar 2012

Reiserute 2012 - go'værsrute.

Hvor skal en legge ferden i år? Foreløpig har vi bare avtale om at vi overtar båten 30 juni i Alimos Marina. Jeg tenkte derfor å lage meg to-tre ulike reiseruter, tilpasset vær og utbytting av mannskap underveis. Foreløpig er ikke mannskapslista helt klar, men vi bør være på bra steder for båtforbindelse hver lørdag. Det burde være enkelt i det saroniske området hvor vi var mest i fjor hvor det går både hurtigbåt og ferger fra de viktigste havnene ned til Porto Heli med god regularitet. Antagelig er det like enkelt i Kykladene.
Dersom Yr melder godvær første uka satser vi på Kykladene og tar et langstrekk fra fra Alimos til Kea eller Kythnos første dagen. Det er ca 38 nM til Vourkari på Kea mens det er 47 til Merika på Kythnos, så det blir lengre. Heller likevel litt i retning av Kythnos fordi det er hyggeligere og litt bedre plass der.
Dag 2 (mandag) kunne vi seile videre til FinikasSyros, det er 37 nM fra Vourkari eller 30 nM fra Merika. Uansett ei grei dagsetappe - sannsynligvis mest på slør, men seiler vi via Merika blir det 10 nM å krysse seg opp rundt nordspissen av Kythnos.

Ett alternativ er også å ta en kort seilas, nordom eller syd om Kythnos og gå til Loutra som beskrives positivt om enn litt utsatt for Meltemien på yachting guidene. Hvis vi velger å gjøre det forsinker det resten av turen med ett døgn, men ellers kan den bli den samme.

Dag 3 (tirsdag) vil by på flere alternativer, her er noen av dem:
  1. Seile til Mykonos - ca. 26 nM
  2. Parikia på Paros  - ca 25 nM
  3. Naxos  - ca 32 nM
  4. Returnere til Kythnos dersom vinden øker i slutten av uka
Begge de to første alternativene høres ikke heeelt topp ut, men det er jo kjente steder som det kunne vært moro å være innom. Antagelig er Naxos det beste målet - i allefall viss vi vil videre sydover.

Dag 4 (onsdag) kan vi seile videre til  Ios som er 31 nM fra Naxos.Riktig nok får Ios dårlige karakterer pga mye fyllebråk og rus, men det ser jo litt fristende ut dersom målet er Thira 1. uka.
Muligens er Katapola (bildet under) på Amorgos et bedre alternativ enn Ios og dit er det ca. 40 nM (omtrent likelangt om vi går nord eller sør om Naxos)

Dag 5 (torsdag) kan vi seile til Thira (Santorini) fra Ios. Det er seilas på ca. 33 nM fra Ios ettersom marinaen ligger på sydsiden av øya. Seiler vi via Amorgos er det 40 nM til Thira.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar